Xarxa de Geoparcs Espanyols

La Xarxa Nacional de Geoparcs. El Comité Español de Geoparques

En els països que tenen geoparcs, la Xarxa -en el nostre cas a través de la EGN- està representada per comitès nacionals de geoparcs. A més de representants dels mateixos geoparcs (membres ordinaris nats), es recomana que el comitè inclogui representants estatals: Comissió Nacional de Cooperació amb la UNESCO, servei geològic nacional, medi ambient, turisme … (membres assessors). Fins al moment formen part, com a membres assessors, la Comissió Nacional Espanyola de Cooperació amb la UNESCO, l’Institut Geològic i Miner d’Espanya i el Comitè Nacional Espanyol del Programa Internacional de Ciències de la Terra.

Tots els geoparcs espanyols conformen, amb representants de l’Administració General de l’Estat, el Comitè Espanyol de Geoparcs com un fòrum en el qual es coordinen els treballs que es realitzen en el nivell nacional relacionats amb la Xarxa Global i amb la UNESCO, a més d’ocupar-se de la  correcta difusió i de la informació adequada en els nous projectes de geoparc de l’Estat.

Els geoparcs que conformen el Comitè Espanyol de Geoparcs són:

Tots els membres del Comitè col·laboren en els informes preceptius de cara a l’obtenció de la carta de suport de la Comissió Nacional Espanyola de Cooperació amb la UNESCO necessària en les noves candidatures a Geoparc.

Comments are closed