Camp de Treball

2017 – Reading life in rocks (5a edició)

Imatge 2Enguany el Camp de treball Internacional Reading Life in the Rocks està organitzat per la CRUC, ve liderat pel projecte Geoparc Conca de tremp – Montsec i tindrà lloc a Talarn.

Els voluntaris d’aquest projecte s’ocuparan de la intervenció de diferents tasques dins el projecte Geoparc Conca de Tremp – Montsec:
– el patrimoni paleontològic d’Isona i Conca Dellà (rentat i triatge de sediments, reatauració i conservació dels jaciments paleontològics, conservació de les senyals del Museu de la Conca Dellà);
– el patrimoni miner del municipi de Torre de Capdella (adequació de camins, arranjament d’antigues vies de vagonetes, identificació de l’itinerari);
– el patrimoni natural i  paisatgístic de Talarn (senyalitzar i mantenir senders).

A més a més, aquesta zona ha estat font de recerca per a moltes empreses, universitats i institucions, tant a nivell local com a nivell internacional, de diferents branques de les Ciències de la Terra durant els darrers 50 anys.

Es preveu que en properes edicions aquest Camp de Treball pugui anar rotant per tot l’àmbit del territori del Geoparc aspirant.

http://www.cocat.org/camps-de-treball-catalunya/

 


 

Reading life in the rocks (2013 – 2016)

camptreballtremp4.jpgDes de l’any 2013 i fins al 2016 s’ha portat a terme el Camp de Treball Internacional de geoleogia  Reading life in the rocks organitzat per l’Ajuntament de Tremp i la Fundació Catalana de l’Esplai.

El projecte enllaça l’estudi i la divulgació de les Ciències de la Terra, atès la importància que tenen a la Conca de Tremp per la seva riquesa geològica i paleontològica, amb accions de servei a la comunitat. En les darreres edicions s’han dut a terme diferents intervencions dins el projecte Geoparc Conca de Tremp-Montsec, com per exemple a la zona dels Nerets de Vilamitjana, un indret d’interès cultural, paisatgístic i paleontològic del municipi.

La proposta s’adreça a joves d’arreu del món d’edats compreses entre els 18 i els 25 anys i cada edició té un màxim de 24 participants.

Noticia a TV3 de l’edicció de l’any 2013: segueix aquest enllaç


Taller de geologia per joves 2014

Coneix el teu entorn a través de les seues pedres

tallerxjoves.jpg

Amb l’objectiu de donar a conèixer les riqueses naturals i paisatgístiques del nostre municipi, l’Ajuntament de Tremp a través de l’empresa Eureka, ha organitzat un taller de dos caps de setmana adreçat a nois i noies de 14 a 25 anys.

Els joves participants al taller aprendran de forma pràctica i divertida nocions bàsiques de geologia i també coneixements sobre el seu territori més proper. Les persones interessades en participar en aquest taller han d’enviar un correu electrònic a l’adreça amb el seu nom, cognoms, edat i telèfon de contacte.

El taller preveu realitzar sortides pràctiques de camp i dinàmiques grupals.

Els dies previstos són els dissabtes 24 i 31 de maig i els diumenges 25 de maig i 1 de juny. L’horari serà de 10h a 14h i de 16h a 20h el dissabte i de 10h a 14h el diumenge

Comments are closed