Cursos Universitat d’Estiu de Lleida

2019: CURSOS DE LA UdL al Geoparc Mundial de la UNESCO Conca de Tremp – Montsec

 

 

 

 

2018: CURSOS DE LA UdL al Geoparc Mundial de la UNESCO Conca de Tremp – Montsec

  • Els sòls i el canvi climàtic – del 6 al 8 de juliol – descarrega’t el tríptic
  • L’Origen del Món Modern: els Jaciments de Fòssils Excepcionals de les Pedreres de Meià (Cretaci Inferior) – del 20 al 22 de juliol – descarrega’t el tríptic

  • República, Guerra i Postguerra (1931-1950). Guerra i Regions Devastades – del 5 al 8 de juliol

 

 

 

2017: CURSOS DE LA UdL al projecte geoparc Conca de Tremp – Montsec

  • Els darrers Dinosaures d’Europa i la seva extinció al Territori del Projecte Geoparc Conca de Tremp – Montsec (30 juny – 2 juliol) – Curs 5717

Divendres 30: Jornada inaugural (19:00-20:00h) al CST Pirineus de l’ICGC de Tremp: “Redibuixant els dinosaures: T. Rex amb                   plomes i dinosaures amb gep” .Conferencia gratuïta i oberta a tots els públics.

  • República, Guerra i Postguerra (1931 – 1950). Els altres protagonistes (6 – 9 juliol) – Curs 5677

curs UdL


2016: LA GEOLOGIA I LA INTERPRETACIÓ DELS SÒLS PER LA COMPRENSIÓ DEL PAISATGE: BASES PEL GEOPARC DE LA “CONCA DE TREMP-MONTSEC”

udl2016Del 18 al 21 de juny  – Tremp

Aquest curs és la continuació de l’iniciat el curs passat, amb els objectius de presentar els sòls com una eina útil en els estudis del Quaternari, i això en diferents ambients climàtics i materials geològics en un recorregut al llarg de les Nogueres.

Observarem i estudiarem les morfologies i característiques de sòls en relació al paisatge actual i la seva evolució en funció dels paleoclimes, com a resultat de processos edàfics concrets: mobilització de carbonats, d’argila, alteració de minerals i formació d’argila.

El curs s’adreça principalment a professionals o estudiants de Geografia, Geologia, Enginyeria, Medi Ambient i Biologia, a professionals de l’àmbit educatiu, gestors del medi natural i a qualsevol persona amb una formació mínima en el Quaternari o en l’estudi de paleoambients.

Informació del curs 40T6

Altres cursos per aquest estiu 2016 a Tremp: FES CLIC


2015: AMBIENTS PASSATS, SÒLS PRESENTS. ELS SÒLS EN L’ESTUDI DEL QUATERNARI

imatgeDel 25 al 28 de juny – Tremp

Aquest curs dóna continuïtat a la formació en Geologia que ja fa anys es va iniciar amb l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya a través dels cursos d’estiu de la UdL i a l’experiència dels coordinadors en les 14 edicions del Curs de Camp de Sòls de la Cerdanya, impartit dins de la Universitat d’Estiu de la UdL des del 1993.
Els seus objectius són presentar els sòls com una eina útil en els estudis del Quaternari, i això en diferents ambients climàtics i materials geològics en un recorregut al llarg del riu Segre i Noguera Pallaresa, des de les Garrigues fins a la Conca de Tremp.

Programa del curs

 

Comments are closed.