Vídeos

Una pinzellada del projecte Geoparc a vista d’ocell

 

 

GAIA · La Gran Mare és un documental de 48′ sobre l’origen, l’evolució i el futur de la Terra, amb èmfasi en els conceptes geològics i el paper de la vida i dels humans. Els fets i les idees es mostren mitjançant il·lustracions i animacions així com filmacions realitzades en llocs com museus i paisatges rellevants. També s’hi exposen les amenaces a la sostenibilitat del planeta.

Aquest vídeo es una realizació de l’ICGC

 

La Gran Aventura CanadencaFa cent anys, la creació de la companyia Barcelona Traction, Light and Power, més coneguda com “La Canadenca”, va ser l’inici de grans canvis a Catalunya. Un enginyer nord-americà, Fred Stark Pearson, va fundar l’empresa a Toronto i va construir les primeres centrals hidroelèctriques al Pirineu, les més grans que s’havien fet mai a Europa. En pocs anys, l’energia elèctrica va arribar a les principals ciutats i a les fàbriques.

“La gran aventura de La Canadenca” recull la història de les persones que, fa cent anys, van viure en primera fila o des de l’anonimat l’aventura que va portar l’electricitat des de les muntanyes fins a les fàbriques i les ciutats. A través de les vivències de quatre personatges, el documental narra en un to èpic i realista alhora les dues dècades que van des dels primers passos de la Canadenca fins a l’Exposició Internacional de Barcelona de 1929.

 

Estació Biològica del Pallars Jussà i la custòdia del territori

L’Estació Biològica del Pallars Jussà treballa per a la conservació i seguiment de la biodiversitat. Han signat 2 acords de custodia per a la conservació de l’espai natural de Collegats. Ens ho expliquen en el marc del projecte LandLife
Per a més informació visiteu: www.landstewardship.eu

 

Gea i els Fòssils (IGME)

Amb aquest video es preten fomentar la protecció i conservació del patrimoni paleontològic, posar en valor l’extraordinari registre fòssil de molts jaciments espanyols conservats en museus i centres d’interpretació i mostrar la importància de la paleontologia per a explñicar l’evolució i la història de la vida del nostre planeta.

 

Comments are closed.