Exposicions

1-100mod

1) Exposició de gran format “On les Pedres parlen”

Podeu visitar l’exposició de gran format On les pedres parlen situada a la pla de la Creu de Tremp i que consta de 9 plafons amb imatges del nostre àmbit. Si voleu el tríptic que us ajuda a fer-la autoguiada el podeu trobar a l’Epicentre de Tremp o al centre de suport territorial de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya als Pirineus. També us el podeu descarregar aquí: FES CLIC. Al tríptic hi trobareu 9 propostes de rutes relacionades amb les imatges de la exposició.

 

 

 

2) Dinousaures 201_expo dinosde Catalunya: un segle de descobertes

Amb motiu del centenari de la primera troballa de restes de dinosaure a Catalunya, l’Associació Projecte Geoparc Conca de Tremp-Montsec, l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) i el Museu de la Conca Dellà han dissenyat una exposició itinerant que s’ha presentat el 10 de juny de 2016 a l’Ajuntament de Talarn. L’exposició recull les principals troballes paleontològiques dels darrers anys i posa de relleu l’excepcional registre fòssil català en fòssils de dinosaures.

 

CALENDARI DE L’EXPOSICIÓ
Ajuntament de Talarn

La Masieta (Mont-Rebei)

10 a 22 de juny 2016

24 de juny a 7 de setembre 2016

Centre d’Interpretació de l’Antic Comerç (CIAC-Salàs) 9 de setembre a 13 d’octubre 2016
Molí de l’Oli (La Pobla de Segur) 17 d’octubre a 11 de desembre 2016
Museu d’Isona i Conca Dellà (ISONA) 16 de desembre a 15 de gener 2017
Centre Suport Territorial dels Pirineus ICGC (Tremp) 16 de gener 2016 a 14 de març 201
Centre Paleoambiental Dinosfera (Coll de Nargó) 18 de març a 17 d’abril 2017
Sala d’exposicions El forn (Camarasa) 21 d’abril a 31 de maig 2017

 

Centre Interpretació del Montsec Meià (Vilanova de Meià) 1 de juny a 30 de juliol 2017
Centre de Dinamització del Patrimoni Històric, Natural i Rural (Tartareu) 1 d’agost a 30 de setembre 2017
Biblioteca Sant Agustí (La Seu d’Urgell) 1 al 30 d’octubre 2017
Museu Miquel Crusafont de l’ICP (Sabadell) 4 novembre 2017 – 14  març 2018

Concurs de contes

Epicentre. Centre de visitants del Pallars Jussà i del Geoparc (Tremp) 15 de març al 31 de maig

Més informació

 

3) Humans Moderns, 10.000 generacionscartellSentits_cat

El jaciment de la Roca dels Bous a Sant Llorenç de Montgai (Camarasa) constitueix un bon exemple del registre de comunitats neandertals, els primers pobladors d’aquest territori. Però fa uns 40.000 anys els rastres dels grups de neandertals desapareixen, sent substituïts pels anomenats humans anatòmicament moderns (Homo sapiens sapiens), sobre els quals disposem d’un ampli registre arqueològic de les seves activitats quotidianes a la Cova Gran de Santa Linya, el jaciment més significatiu d’aquest moment.

S’hi proposa un viatge a través dels sentits -oïda, olfacte, vista i tacte- per tal de descobrir com vivíem nosaltres mateixos fa 10.000 generacions. Per a això present i passat s’entrellacen mitjançant un fi fil que ens porta a reconèixer-nos en gran quantitat d’aspectes i comportaments dels nostres avantpassats.

Cada element expositiu presenta reptes que hem d’anar superant i descobrint així, a poc a poc, aspectes que ens defineixen com a humans i com a espècie. Es podran veure i tocar les eines que utilitzaven en les activitats quotidianes, descobrir per què i com s’utilitzaven, i fins i tot fabricar-les. En un rebost imaginari s’han reunit els aliments quotidians del passat i els que habitualment consumim avui dia. Podràs visitar un espai de vida, “La Cabana”, que et traslladarà a un món ancestral en què els sentits et permetran gaudir de bons relats al voltant del foc, que bé segur ocupaven gran part de les llargues nits en què els nostres avantpassats van habitar el territori de la Noguera.
Tots aquests elements s’acompanyen d’una aplicació específica per a tauletes digitals, que permet recórrer-les per mitjà de nous formats de comunicació i interacció entre el públic que ens visita i els continguts de l’exposició.
L’exposició Humans Moderns, 10.000 generacions és una coproducció del Centre d’Estudis del Patrimoni Arqueològic de la Prehistòria de la Universitat Autònoma de Barcelona (CEPAP-UAB) i l’Associació Recerca i Difusió del Patrimoni Històric (ARDPH).
Si vols conèixer aquesta nova exposició, pots reservar la teva entrada a través de l’email  o telefònicament .

Entrada adult: 2,5 euros   Entrada menors de 12 anys: 1,5 euros  Menors de 5 anys gratuït
Horari: 10-13h/14-18h          Caps de setmana i festius amb reserva prèvia

 

4) Les allaus al Pirineu de Catalunya, com prevenir-les

Del 16 de novembre 2017 al 30 de març de 2018 al Centre de Suport Territorial del ICGC a Tremp. (Passeig Pompeu Fabra, 21 – )

 

5) Àlbum de la Gran Guerra

 100 anys desprès de l’inici de la Gran Guerra (1914-1919) el CIAC (Centre d’Interpretació de l’Antic Comerç) vol recordar aquest fet històric, no només com a contesa bèl·lica sinó amb tota la repercussió que aquesta va tenir en els objectes de la vida quotidiana.

Trobaràs l’exposició a C/ de les Escoles, 2 Salàs de Pallars

Per més informació: i www.salas.cat

Comments are closed.