Presentació del projecte integral de posada en valor de la Cova del Tabac

Aquest dissabte dia 10 de novembre de 2018 s’han presentat les accions que s’han portat a terme dins el projecte de recuperació de la Cova del Tabac, una cova que forma part del patrimoni arqueològic del Geoparc Mundial de la UNESCO Conca de Tremp-Montsec.

El projecte integral de posada en valor de la Cova del Tabac inclou diferents accions:

  • la restauració de les pintures rupestres declarades Patrimoni Mundial de la UNESCO l’any 1998. Aquestes pintures van ser documentades per primer cop a la dècada dels vuitanta, compostes per 12 motius d’art esquemàtic en els quals s’identifiquen antropomorfs, estel·liformes, quadrúpedes, rectangles radiats i traços d’un color ataronjat vermellós.
  • la investigació arqueològica de jaciments del neolític inicial que dates de fa 5000 anys.
  • l’estudi geològic de la cova, formada per un conjunt de cavitats càrstiques de les serralades del nord de la Noguera, a la serra de Montroig
  • l’estudi paleontològic de fauna com els ossos de les cavernes
  • la protecció de la cavitat, mitjançant el seu tancament
  • i la seva posada en valor per a què pugui ser accessible, visitada i explicada per a la seva millor comprensió. Això es farà a través de les Tecnologies de la Informació i Comunicació com l’ús de tabletes que facilitaran la interpretació del paisatge i els seus trets més distintius durant tot l’itinerari.

Aquest és un projecte conjunt entre el Servei d’Arqueologia i Paleontologia, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Camarasa, l’associació ARDPH i la Universitat Autònoma de Barcelona ha permès recuperar i revaloritzar aquesta cavitat.

Per a més informació : Ajuntament de Camarasa

Comments are closed.