Finalitza la itinerància de l’exposició sobre dinosaures

Després de gairebé tres anys d’itinerància i amb més de 10.000 visitants es dona per finalitzat el recorregut de l’exposició que commemorà el centenari de la primera troballa de restes de dinosaure a Catalunya.

El passat 31 de maig  de 2018 es va donar per finalitzada la itinerància de l’exposició anomenada  “Dinosaures de Catalunya: un segle de descobertes” a l’Epicentre, Centre de Visitants a Tremp.  Aquesta va iniciar la seva trajectòria el 10 de juny del 2016 a Talarn, municipi on es va fer la troballa de la primera resta de dinosaure a Catalunya a mitjans de l’any 1916. L’exposició explicava la història d’aquest fòssil que no va ser estudiat fins l’any 2010, amb investigacions que van concloure que es tractava d’un fèmur dret de titanosaure d’uns 70milions d’anys d’antiguitat.

En aquestes tres anualitats l’exposició ha recorregut un total de 12 centres que es relacionen a continuació, tres dels quals ubicats fora de l’àmbit geogràfic del Geoparc Conca de Tremp – Montsec.:

 • Ajuntament de Talarn
 • La Masieta (Mont-Rebei)
 • Centre d’Interpretació de l’Antic Comerç (Salàs)
 • Molí de l’Oli (La Pobla de Segur)
 • Museu d’Isona i Conca Dellà (Isona)
 • Centre Suport Territorial Pirineus del ICGC (Tremp)
 • Dinosfera (Coll de Nargó)
 • El Forn (Camarasa)
 • Centre Interpretació del Montsec Meià (Vilanova de Meià)
 • Centre de Dinamització del Patrimoni Històric, Natural i Rural (Tartareu)
 • Biblioteca Sant Agustí (La Seu d’Urgell)
 • Museu Miquel Crusafont de l’ICP (Sabadell)
 • Epicentre – Centre de Visitants (Tremp)

L’exposició va ser dissenyada per l’Associació Geoparc Conca de Tremp-Montsec, l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) i el Museu de la Conca Dellà i ha comptat amb el suport econòmic de l’Institut per al Desenvolupament i Promoció de l’Alt Pirineu i Aran i l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

Comments are closed.