El Geoparc celebra amb una festa popular que forma part de la UNESCO

▪Gairebé un miler de persones gaudeixen de la festa popular del Geoparc

▪Una vintena d’entitats implicades

Amb el lema “Tots junts fem Geoparc”i amb una clara vocació d’il·lusionar i involucrar la població per haver aconseguit el distintiu de la UNESCO s’han organitzat diverses activitats durant tot el dia.

Pel matí els protagonistes de la festa han estat els museus i equipaments del Geoparc que a través de diferents activitats han promocionat i divulgat el ric i divers patrimoni d’aquest territori.  En aquest sentit, d’11 a 13.30 hores, hi ha hagut una jornada de portes obertes a l’Epicentre, el Centre de Visitants del Geoparc. Davant de l’edifici de l’Epicentre, al llarg del Passeig del Vall, s’hi han sumat altres equipaments: Centre de Suport Territorial dels Pirineus de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, Centre d’Observació de l’Univers, Espai Orígens, Espai Patrimonial de La Central, Museu de la Conca Della i Dinosfera, Casa Bonifaci representada per l’Ajuntament de Llimiana, Conjunt Monumental Casa Mauri representat per l’Ajuntament de la Pobla de Segur. Grans i petits s’han divertit aprenent sobre geologia, prehistòria, dinosaures, astronomia, energia hidroelèctrica, entre d’altres. Aquestes activitats han estat amenitzades gràcies a la participació de la colla de diables Lo Peirot de Tremp, l’esbart dansaire de Tremp que ha fet una demostració de dos balls típics populars de la zona i de la colla de sardanes de Tremp.

A la tarda, de 17 a 19 hores, la festa s’ha traslladat al Passeig Pompeu Fabra, on tothom ha pogut gaudir d’un berenar popular de coca i xocolata desfeta, mentre els nens i nenes han participat a la pintada d’un mural gegant de “GEOPARC”. La celebració ha estat animada per la companyia de teatre “A Galet. Finalment, els Trabucaires de Tremp han tancat l’acte festiu amb un parell de salves.

Durant tot el dia, el Crestaure i l’Urpes, les mascotes de dinosaures del Geoparc, han estat presents a la celebració.

Comments are closed.