El projecte Geoparc dóna suport a les activitats de formació de les Ciències de la Terra al territori

A finals d’estiu s’han dut a terme dues activitats de caire formatiu dins el territori del projecte Geoparc Conca de Tremp – Montsec.

D’una banda, del 27 d’agost a l’1 de setembre de 2017 es va celebrar la segona edició del Geological Boot Camp. Es tracta d’un curs adreçat a estudiants i joves professionals de l’àmbit de les geociències organitzat per l’European Association of Geoscientists & Engineers, l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), la Universitat de Barcelona i la University of Leeds, en cooperació amb Learning Geoscience.

En aquesta edició van assistir una desena d’alumnes de països com Regne Unit, Itàlia, Bulgària, Brasil i Espanya, els quals van tenir l’oportunitat de millorar els seus coneixements a través de l’obtenció de dades al camp i el treball de gabinet complementari realitzat al Centre de Suport Territorial Pirineus (ICGC) de Tremp. Alhora, la interacció entre els participants i els treballs en equip, van enriquir la seva experiència i van afavorir l’establiment de la base per a la creació de xarxes entre futurs professionals. El curs va finalitzar amb la presentació dels treballs dels participants sobre modelització geològica integrada.

 

P1190706

D’altra banda, del 15 al 17 de setembre es va dur a terme la I Trobada de Camp organitzada per l’Associació Espanyola per a l’Ensenyament de les Ciències de la Terra (AEPECT) i en col·laboració amb l’ICGC, l’Entorn d’Aprenentatge de Tremp, el Consell Comarcal del Pallars Jussà i el projecte Geoparc Conca de Tremp – Montsec. Aquesta activitat formativa va néixer amb el doble objectiu de propiciar una trobada anual entre els membres de l’AEPECT (tot i que resta oberta a tothom) i d’oferir una actualització de formació de camp i de geologia aplicada per a professors.

Més d’una vintena de docents i amants de les Ciències de la Terra d’arreu de Catalunya i el País Valencià van assistir a aquesta activitat que va incloure una jornada i mitja de geologia aplicada a través de sortides de camp i una primera sessió de benvinguda i explicació del projecte Geoparc Conca de Tremp – Montsec.

 

Comments are closed