El projecte Geoparc Conca de Tremp – Montsec assisteix a la 14a Conferència de la Xarxa de Geoparcs Europeus

Una delegació de quatre membres representants del projecte Geoparc Conca de Tremp – Montsec va assistir a la 14a Conferència de la Xarxa de Geoparcs Europeus celebrada al Geoparc Mundial de la UNESCO de les Azores (Portugal).

 

 

 

 

 

 

 

 

Durant la Conferència es va realitzar una presentació oral en el marc de l’Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament Local. Es va fer una exposició sobre El Cinquè Llac, un producte turístic exemplar que consisteix en un itinerari circular de cinc etapes que forma part de les rutes recomanades del projecte Geoparc i que segueix els valors i la filosofia d’aquests territoris.

 

 

 

 

 

 

 

A banda d’aquesta participació es van assistir a presentacions d’altres territoris que són exemples de casos de bones pràctiques i que serveixen d’inspiració i aprenentatge. De la mateixa manera es van realitzar contactes amb representants d’altres territoris per tal d’explorar sinèrgies i futures cooperacions.

L’assistència a les conferències, l’intercanvi d’experiències i el treball en xarxa són uns dels requisits indispensables dels Geoparcs Mundials de la UNESCO. Aquesta, alhora, és una de les recomanacions en que la UNESCO va insistir i comunicar formalment per tal de que aquest territori pugui ser acceptat dins la Xarxa de Geoparcs Mundials. La candidatura de Geoparc Conca de Tremp – Montsec dóna resposta amb la seva participació activa en aquestes reunions.

Comments are closed