L’Urpes i la Crestaure ambienten el 6è Mostremp

Durant els actes de la mostra de cinema rural es van presentar a Tremp dos dinosaures del bestiari del projecte Geoparc Conca de Tremp – Montsec.

El passat dissabte 26 d’agost va tenir lloc la presentació dels cavallets de dinosaure amb una performance caracteritzada per la companyia de teatre local “A Galet” on dos dinosaures perduts a Tremp van ésser buscats per una expedició d’exploradors científics. Els dinosaures es van trobar a la Rambla Doctor Pearson amb el valuós ajut dels nens i nenes.

Els cavallets representen els dos dels tipus de dinosaures més característics de la zona del projecte Geroparc Conca de Tremp – Montsec: el titanosaure, de cap i cua allargades del qual trobem importants restes fòssils d’ous al municipi de Coll de Nargó i explicació detallada al Centre Paleoambiental Dinosfera (Coll de Nargó) i l’hadrosaure i dinosaure bec d’ànec, més comú a la Conca Dellà on s’hi troben restes d’ossos i petjades i explicació detallada al Museu Conca Dellà a Isona.

Urpes i Crestaure són els noms del titanosaure i l’hadrosaure, respectivament i van ser els noms guanyadors del concurs que es va obrir a les diferents escoles del projecte Geoparc.

Aquests divertits animalons formen part del bestiari del projecte Geoparc i estaran a disposició d’entitats membres quan així ho sol·licitin.

Comments are closed