Suport unànime de tots els grups parlamentaris en la presentació del projecte Geoparc al Parlament

La Comissió de Cultura del Parlament de Catalunya, a petició del grup parlamentari de Ciutadans, i per unanimitat dels grups va acordar de requerir la compareixença d’una representació del Projecte Geoparc Conca de Tremp – Montsec davant la Comissió de Cultura per a informar sobre aquest projecte i la seva candidatura davant la UNESCO. L’exposició va ser a càrrec del president de l’Associació Geoparc Conca de Tremp- Montsec, Sr. Joan Ubach Isanta, i el coordinador del mateix projecte, Sr. Guillem Puras Castells. Ambdós van remarcar que aquest projecte és fruit de la cohesió i unió, no només per part de les entitats públiques locals sinó de la implicació de la població i l’aposta que hi està fent també del sector privat. Aquest és un dels trets que molts dels grups parlamentaris presents van valorar de forma positiva.

Presentació del projecte Geoparc davant la Comissió de Cultura. Parlament de Catalunya. Autor: Parlament de Catalunya

Es va explicar la figura de Geoparc Mundial de la UNESCO, el territori Conca de Tremp-Montsec amb els seus trets geològics més característics i la seva trajectòria de gestió. Finalment es va explicar el procés en què es troba la candidatura, explicant detalls sobre la presentació de l’estudi comparatiu que es preveu entregar aquest mes de juliol  la UNESCO com a un últim requisit per esdevenir Geoparc.

Els diferents grups parlamentaris van expressar el seu suport a la candidatura i es van oferir a col·laborar amb el projecte. Alhora es van mostrar interès per saber quina importància té pel territori esdevenir Geoparc Mundial de la UNESCO.

Comments are closed